חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ב"ל 27542-04-11

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
27542-04-11
2.4.2012
בפני :
יוסף יוספי

- נגד -
:
נסים חג'ג'
עו"ד עדי אורן פריאנטי
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ילנה צ'וקלר
החלטה

א.         הנני ממנה בזאת את :

ד"ר עידית ורבר מרחוב ז'בטינסקי 155 רמת גן 52575 , כמומחית בתחום הנוירולוגיה וכיועצת  רפואית מטעם בית הדין, על מנת ליתן חוות דעת ולענות על השאלות שיפורטו להלן.

ב.         המומחית מתבקשת להשיב על השאלות הבאות:

1.         ממה סובל התובע בכל הקשור לתחום הנוירולוגי?

2.         האם ל"אירוע החריג" בעבודתו של התובע מיום 25.5.09 כפי שיפורט להלן - השפעה כלשהי על הופעת האירוע המוחי בכלל ובמועד בו אירע בפרט?

3.         באם התשובה חיובית, האם השפעת "האירוע החריג" בעבודה פחותה בהרבה מהשפעת גורמי סיכון אחרים שנמצאים אצל התובע?

4.         הערה: תשומת לב המומחית מופנית לכך, כי על פי ההלכה הפסוקה, דחק נפשי בלתי רגיל ומאמץ גופני מיוחד מוכרים כאירועים שאפשר שיש להם קשר לקרות אוטם שריר הלב ואירוע מוחי. זוהי נקודת המוצא שחייבת להנחות את המומחית במקרה שלפנינו, ולאורה צריך להבחן מקרהו הקונקרטי של התובע על פי נסיבותיו כפי שיפורטו להלן.

ג.          העובדות שיובאו בפני המומחית:

            התובע יליד 1958, ועבד במשך 30 שנה בתור קבלן עצמאי לעבודות חשמל.

ביום 25.5.09 נפגש התובע עם לקוח עבורו ביצע עבודות, וזאת כדי לקבל את שכרו.  הלקוח התעלם מהרשימה שהכין בעבר, ושבהתאם לה ביצע התובע את התיקונים, והעלה דרישות נוספות וחדשות.

            בין הצדדים התעורר ויכוח, והתובע טען בפני הלקוח כי אין זה ראוי לדרוש דרישות חדשות ולמנוע מהתובע את השכר שהוא זכאי לו. בתשובה, טען הלקוח כי לא ישלם לתובע את כספו, וזאת עד שהתובע יסיים לבצע את העבודות והתיקונים בהתאם לדרישות החדשות.

            מדובר באירוע חריג, מאחר והדרישות שדרש הלקוח היו בלתי סבירות, וכן מנוגדות לסיכום בין הצדדים. בנוסף, התובע היה זקוק לכספים שהיה אמור לקבל מהלקוח, ותיכנן להפקידם בבנק למחרת בבוקר, על מנת שיכובדו שיקים שמשך עבור ספקים ועבור משכורות.

            התובע חש חסר אונים ומושפל, ובמילותיו: " ראיתי חושך בעיניים".

            התובע חש ברע, עזב את המקום ופנה לביתו. במהלך הלילה התובע לא הצליח להרדם, אלא רק לקראת הבוקר. כשהתעורר בבוקר, שם לב כי אינו חש כלל את צידו הימני, מן הפנים ועד לגפיים. רעייתו פינתה אותו לקופת חולים, משם הובהל לחדר המיון, ושם אושפז לאחר שנקבע כי עבר אירוע מוחי.

            מצבו הרפואי של התובע הינו כעולה מהמסמכים הרפואיים.

החומר שיובא בפני המומחית

ד.         המזכירות תעביר למומחית הרפואית את כל החומר הרפואי  המצוי בתיק ,  וחומר רפואי שיתקבל, אם יתקבל, ע"י מי מהצדדים עד ליום 6.5.12.

ה.         למומחית לא תישלח חוות הדעת הרפואית המצויה בתיק.

ו.          המומחית מתבקשת  ליתן חוות דעתה בתוך 30 ימים מקבלת החומר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>